O filmle ilgili Sakarya'dan 1 kişi gözaltına alındı!

3 Mayıs 2022 - 23:05, Salı
O filmle ilgili Sakarya'dan 1 kişi gözaltına alındı!
Sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı ‘Sessiz İstila’ belgeseli nedeniyle hakkında gözaltı kararı alınan Spiker Hande Karacasu, Sakarya’da gözaltına alındı.

Bugün Twitter üzerinden yayınladığı ‘Sessiz İstila’ isimli kısa belgesel kısa sürede binlerce kez paylaşılıp beğeni alan Hande Karacasu, Sakarya’da gözaltına alındı. Konuyla ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi sosyal medya hesabında yapılan açıklamada; “Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca, kanunların verdiği yetki çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla, internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir. Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında Youtube isimli video paylaşım platformu üzerinde “SESSİZ İSTİLA” başlıklı kısa filmin yayınlandığı görülmüştür. Bahse konu video içeriğinde sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle ilgili bilgileri manipüle edip gerçekleri çarpıtarak yayınlayan H.K. isimli şahıs Sakarya’da ayrıca Suriyeli sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle ilgili provokatif paylaşımlarda bulunan Militer Doktrin@militerdoktrin1 isimli/rumuzlu hesabın yöneticisi olduğu değerlendirilen H.D. isimli şahıs ise İstanbul'da yakalanarak adli işlemlere başlanılmıştır." İfadelerine yer verildi.

YASAL UYARI:Haber portalımız 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayınlanmaktadır Yayınlanan fotoğrafların yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan haberler ise, kaynak gösterilmek ve portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

Diğer Haberler

Çok Okunanlar

  1. Bugün
  2. Dün
  3. Bu Hafta
  4. Bu Ay

E-Posta Listesi

Adınız E-Postanız