Tufan Gündüz SAÜFEST’teydi

15 Mayıs 2022 - 23:35, Pazar
Tufan Gündüz SAÜFEST’teydi
Sakarya Üniversitesi tarafından düzenlenen SAÜFEST bünyesinde yapılan KitapFest’e Prof. Dr. Tufan Gündüz konuk oldu. Tarih Profesörü Tufan Gündüz, “Kızıl Elma” üzerine okurlarıyla söyleşi gerçekleştirdi.

Kızıl Elma’nın Orta Asya’dan günümüze nasıl geldiği ile ilgili konuşan Gündüz, “Yaygın bilindiği şekilde Kızıl Elma; Türklerin dünyaya hâkim olma anlayışı, dünyayı yönetme anlayışı ya da Ömer Seyfettin’in tabiriyle sultanımızın bizi götürmek istediği, daha soyut daha belirsiz yer şeklinde anlatılmış.” dedi. Kızıl Elma’nın bir benzetme olduğunu anlatan Gündüz, “Güneşin akşam batarken gökyüzünü kızıllaştırması üzerine elma benzetmesi yapılıyor. Fakat gerçekte şu ki güneşin battığı yer her neyse benim hakimiyet altına almak istediğim yer işte orası.” ifadelerinde bulundu. Konuşmasının devamında Gündüz, “Büyük hayallerinize veya büyük düşünmeye doğru geldiğinizde güneş neredeyse batıyorsa işte orası kızıl elmadır.” diyerek gençlere öğütte bulundu. Söyleşinin ardından Tufan Gündüz, Yeditepe Yayınları standında okurları ile imza etkinliğinde buluştu.

YASAL UYARI:Haber portalımız 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayınlanmaktadır Yayınlanan fotoğrafların yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan haberler ise, kaynak gösterilmek ve portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

Diğer Haberler

Çok Okunanlar

  1. Bugün
  2. Dün
  3. Bu Hafta
  4. Bu Ay

E-Posta Listesi

Adınız E-Postanız