Devlet Konservatuvarından yıl sonu konseri

3 Haziran 2022 - 10:01, Cuma
Devlet Konservatuvarından yıl sonu konseri
Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde yıl sonu konseri düzenlendi.

Yıl sonu konserine Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Nilgün Sazak ve çok sayıda misafir katıldı. TRT Ankara Radyosu Sanatçısı Reyhan Ediş’in şef olduğu konsere konuk olarak TRT Ankara Radyosu Sanatçısı Dünya Tekin ve Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Sertan Demir katıldı.

Gecede Sakarya Üniversitesinde bir ilke imza atıldı. Ses Eğitimi Bölümü öğrencileri konserde final sınavlarını uygulamalı olarak sergiledi. Türkiye’nin yedi farklı bölgesinden çok sayıda eserin okunduğu konserde farklı bölümden öğrenciler de destek olma amacıyla koroda görev aldı.

Konserin ardından basın açıklamasında bulunan TRT Ankara Radyosu Sanatçısı Dünya Tekin, “Kıymetli arkadaşım Reyhan Ediş çok büyük bir özveriyle çalıştırdı öğrencilerimizi ve ortaya çok güzel bir konser çıktı. Türkiye’nin 7 bölgesinden de birbirinden güzel türküler seslendirildi. Ben de konserin Azerbaycan türkülerinden oluşan bölümünden yer aldım. Büyük bir keyif ve gururla hem mesai arkadaşım, güzel dostum, konserin şefi Reyhan Ediş’i hem de kıymetli öğrencilerimi tebrik ederim. Daha nice güzel konser ve etkinliklerde bir arada olmak dileğimle.” diye konuştu.

Konserde Leylan Leylan, Ben Kendimi Gülün Dibinde Buldum (Kütahya), Üç güzel oturmuş iskambil oynar, Al eyvanda han kalmadı, Gemiciler Kalkalım, Başımda altın tacım (hoplatma dahil), Bir gül için bülbül giymiş, Oynayın kız oynayın (derule), Çavuşlu diye diye, Tevhid, Ey erenler akıl fikir eyleyin, Adil efendi, Hele yar zalım yar, Ne zaman kurudu yaylanın (Canım havası)

YASAL UYARI:Haber portalımız 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayınlanmaktadır Yayınlanan fotoğrafların yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan haberler ise, kaynak gösterilmek ve portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

Diğer Haberler

Çok Okunanlar

  1. Bugün
  2. Dün
  3. Bu Hafta
  4. Bu Ay

E-Posta Listesi

Adınız E-Postanız