Ünlü Yönetmen Serdivan’da sevenleriyle buluştu

26 Haziran 2022 - 17:43, Pazar
Ünlü Yönetmen Serdivan’da sevenleriyle buluştu
2013 yılından bu yana gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası etkinliklerle adından söz ettiren Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi, dünyaca ünlü yönetmen Nacer Khemir’i ağırladı.

Film Sonrası Söyleşi

Sinemaseverlerin yoğun ilgi gösterdiği programda; Khemir’in Bab’Aziz filmi iki farklı salonda seyirci ile buluşurken, film gösterimi sonrası İhsan Kabil’in moderatörlüğünde söyleşi gerçekleşti.

Ölüm İle Yaşam Arasında

Filmdeki metaforların Tasavvuftaki imgelerle bağlantılı olduğuna vurgu yapan Nacer Khemir, insanoğlunun yaşam ile ölüm arasındaki yolculuğunda her an kendisini tanıma fırsatı olduğuna dikkat çekti.

Bizim İnancımızda Sevgi Var

Seyircilerin yanı sıra programı online olarak takip eden katılımcılardan da gelen soruları yanıtlayan Khemir, Batı’nın sinema anlayışıyla ilgili gelen soruya ise “Batıyı kendime bir düşman olarak görmüyorum. Çünkü ben kendime bir düşman yaratarak ortaya film koyamam. Düşmandan beslenmenin bizim inancımızda yeri yoktur. Bizim inancımızın hamurunda sevgi vardır.” dedi.

Kültürel Mirasımızdaki Zenginlik

Dünyaca ünlü yönetmen Nacer Khemir’i Serdivan’da ağırlamaktan dolayı onur duyduklarının altını çizen Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, kültürel mirasımızdaki zenginliğin gelecek nesillere aktarılması noktasında gençlere önemli görevler düştüğünü belirterek sinema sanatının bu bağlamda önemli bir araç olduğunu ifade etti.

YASAL UYARI:Haber portalımız 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayınlanmaktadır Yayınlanan fotoğrafların yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan haberler ise, kaynak gösterilmek ve portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

Diğer Haberler

Çok Okunanlar

  1. Bugün
  2. Dün
  3. Bu Hafta
  4. Bu Ay

E-Posta Listesi

Adınız E-Postanız