Bizans dönemine ait sikke ve obje ele geçirildi

29 Nisan 2024 - 19:39, Pazartesi
Bizans dönemine ait sikke ve obje ele geçirildi
Karasu ilçesinde jandarma ekiplerince gerçekleştirilen kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda 82 adet Bizans Dönemine ait olduğu değerlendirilen sikke, 9 adet Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen obje, ele geçirildi.

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ve Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kaçakçılık operasyonu kapsamında 1 şüphelinin evine operasyon gerçekleştirildi.

Yapılan arama sonucunda; 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanunu kapsamında olduğu değerlendirilen; 82 adet Bizans Dönemine ait olduğu değerlendirilen sikke, 9 adet Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen obje, ele geçirildi.Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

YASAL UYARI:Haber portalımız 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayınlanmaktadır Yayınlanan fotoğrafların yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan haberler ise, kaynak gösterilmek ve portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

Diğer Haberler

Çok Okunanlar

  1. Bugün
  2. Dün
  3. Bu Hafta
  4. Bu Ay

E-Posta Listesi

Adınız E-Postanız