Emniyet'ten Kasım ayı korona raporu!

1 Aralık 2020 - 17:22, Salı
Emniyet'ten Kasım ayı korona raporu!
Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Kasım ayı süresince korona virüs tedbirlerine uymayan bin 518 kişiye 1 milyon 165 bin 308 lira para cezası ve 147 iş yerine idari para cezası kesilirken, ikazlara uymayan 44 kişiye ve 6 iş yerine adli işlem uygulandı

Sakarya Emniyet Müdürlüğü, Kasım ayı içerisinde yapılan koronavirüs denetimlerinin raporunu açıkladı.

Tüm personelin katılımıyla 24 saat esasına göre aralıksız bir şekilde şehrin her bir noktasında ve vatandaşların yoğun olduğu caddeler, meydanlar, parklar ve bahçelerde yaya devriyeler ve motorize ekipler ile birlikte sıkı denetimler yapıldı.

Yapılan ikaz ve uyarılarılara uymayan vatandaşlara ise cezai işlem uygulandı.

Buna göre;

MASKE TAKMA

Maske zorunluluğunun kuralına uymadıkları tespit edilen 880 kişiye idari para cezası uygulandı.  Maske takma zorunluluğunu 2.kez ihlal eden 3 kişiye idari para cezası uygulanarak 3 gün süre ile karantina yurdunda izole edilmelesi sağlandı.

SOSYAL MESAFE

Sosyal mesafe kuralına uymadıkları tespit edilen 129 kişiye idari para cezası uygulandı.

SİGARA İÇME YASAĞI

Sigara içme yasağına  uymadıkları tespit edilen 22 kişiye idari para cezası uygulandı.

HAFTASONU SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağına uymadığı tespit edilen 164 kişiye idari para cezası uygulandı.

İZİN VERİLEN SAATLER HARİCI SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

İzin verilen saatler haricinde sokağa çıkma kısıtlamasına uymadığı tespit edilen 65 yaş üstü 2 kişi ile 20 yaş altı 41 kişiye idari para cezası uygulandı.

KARANTİNA

Karantina altında kalması gerektiği halde beklemesi gereken süreyi beklemeden dışarıya çıkan 65 kişiye idari para cezası uygulanırken, ikazlara uymamakta ısrar eden 28 kişi hakkında adli işlem başlatıldı. Toplam 93 kişi KYK yurdunda karantina altına alınarak kalan süreleri KYK yurtlarında tamamlatılırken, yurtlarda kalma süresince oluşan yemek ve diğer masraflar ise bu kişilerden tahsil edildi.

İŞYERİ KAPATMA

Doğrudan temel ihtiyaçlara yönelik olmayan  iş yerlerinin faaliyetlerinin geçici süre durdurulması kararına uymayarak işyerini kapatmadığı veya tedbirlere aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen 147 işletmeye idari para cezası uygulanırken ,ikazlara uymamakta ısrar eden 6 işletme hakkında ise adli işlem başlatıldı.

YASAL UYARI:Haber portalımız 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayınlanmaktadır Yayınlanan fotoğrafların yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan haberler ise, kaynak gösterilmek ve portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

Diğer Haberler

Çok Okunanlar

  1. Bugün
  2. Dün
  3. Bu Hafta
  4. Bu Ay

E-Posta Listesi

Adınız E-Postanız