Hado Sakarya'da başlıyor!

10 Ocak 2021 - 16:43, Pazar
Hado Sakarya'da başlıyor!
Japonya'da düzenlenen ve yapılan anlaşmalar neticesinde aralarında Türkiye'ninde yer alacağı ve 30 ülke de sürecek bir spor organizasyon ağını kapsayacak olan Hado; Sakarya ilinde faaliyetlerine başlıyor.

Sakarya dışında 7 ayrı şehirde lisans ve çalışmaların devam ettiği Hado teknolojiyi spor ile buluşturup entegre ediyor. Yaş sınırının olmadığı, aksiyon ve kondisyonun üst safha da olduğu bu spor branşında, yakın zamanda milli takım seviyesinde sporcuların yetiştirilmesi ve şampiyonalar da yerini alması hedefleniyor.

ERDEMİR: "Hado şu an günümüzde 'Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi' olarak kullanılıyor..."

Hado Türkiye Direktörü Koray Erdemir, 2019 yılı Mayıs ayından itibaren Hado'nun gelişmesi, Türkiye’ye getirilmesi ve yaygınlaşması için ulusal bazda yapılmış olan protokollere ilişkin çalışmalar yürüttüklerini belirterek konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Hado 5 yıl önce Japonya’da çıkmış olan ve Dünya şampiyonaları düzenlenen bir spor branşıdır. Hado şu an günümüzde 'Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi' olarak kullanılıyor. Hado, espor federasyonu altında ve bakanlığın kontrolünde olan, okullarımızda, üniversitelerimizde aktif olarak yer alacak bir spor dalıdır. Burası Milli Takım sporcularımızın daha önce haftada 5 gün, şimdi ise haftanın 2 günü antreman gerçekleştirdiği ve Uluslararası organizasyonların da yapıldığı sahadayız. Bu spor 80 saniyelik ve 3-5 periyot aralığında oynanan, aktif, aksiyon ve kondisyon gerektiren bir spor dalıdır" diye konuştu.

TEPE: "Dünya şampiyonasında  mücadele ederek katılım sağlayacağız..."

SAÜ 4m Teknoloji Merkezi Kurucusu Nurettin Tepe; Japonya'da yaptıkları anlaşma ile Türkiye dahil 30 ayrı ülke sporcularının katılım sağlayacağını ve Sakarya dışında 7 il'de lisans ve gelişmelerle ilgili çalışmalar yürüteceklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'de 4m olarak planımız mevcut, bununla birlikte 7 ilimizde konuşlanma yapısını sürdürüyoruz. Yaş sınırımız yok, milli takım seviyesinde sporcular yetiştireceğiz. Federasyon altında oluşturulacak olan Uluslararası ligler de ve Dünya şampiyonasında  mücadele ederek katılım sağlayacağız. Sakarya'da start veriyoruz. Espor içeriğinde alternatif bir çok spor dalını da bünyesinde barındıran bir okul hâline dönüştürmeyi planlıyoruz"

ÇAKAR: "Hado, olimpiyatlarda gösteri sporu olarak yerini alacak..."

Hado Eğitim Direktörü Dr. Dudu Banu Çakar, lise ve üniversitelerde eğitim organizasyonları düzenlediklerini ve en temel amaçlarının Hado'nun arkasında yer alan teknolojiyi gençler ile buluşturmak olduğunu kaydederek şöyle konuştu: "Bir teknolojiyi deneyimlediğiniz zaman, ileriye ait görü ve vizyonunuz değişiyor ve ona göre sağlam adımlarla ilerliyorsunuz. Biz hareketsizliği daha aktif hale getiriyoruz, fakat her şeyin bir gelişim evresi vardır. ESpor ile başlayan bu döngü Dünya çapında büyük bir ekonomiye sahip oldu. Bizim Türkiye'de organize ettiğimiz Hado ile inanılmaz bir hareketlilik sağladık ve Hado, önümüzdeki zamanlarda olimpiyatlarda gösteri sporu olarak yerini alacak. Biz bu aşamada Türkiye ligini kurduk. Hep beraber, hem teknolojik olarak hem de spor olarak ilerleyebileceğimizi ve çok daha iyi yerlere gelebileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

YASAL UYARI:Haber portalımız 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayınlanmaktadır Yayınlanan fotoğrafların yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan haberler ise, kaynak gösterilmek ve portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

Diğer Haberler

Çok Okunanlar

  1. Bugün
  2. Dün
  3. Bu Hafta
  4. Bu Ay

E-Posta Listesi

Adınız E-Postanız