Sakaryalı Öğretmenler Çevre Projesi için Slovenya’da eğitim aldılar

31 Ağustos 2021 - 10:43, Salı
Sakaryalı Öğretmenler Çevre Projesi için Slovenya’da eğitim aldılar
Şehrimizin çevreci okul kültürü ile öne çıkan öncü okullarından Sait Faik Abasıyanık Ortaokulu, Ulusal Ajans tarafından desteklenen Erasmus+ KA101 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Programı kapsamında “Permakültürü Eğitimde Rasyonelleştirme ve Sürdürülebilir Okul Niteliklerini Arttırma” (PERSONA) isimli projelerinin hareketlilik faaliyetini Slovenya’da gerçekleştirdiler.

2016 yılında dünyanın en çevreci başkenti seçilen Lübliyana’da “Kendi Ekookulunu Oluşturmak ve Sürdürülebilir Eğitimi Geliştirmek" isimli eğitimlere katılan öğretmenlerimiz proje kapsamında atık yönetimi, compost uygulamaları, alternatif enerji kullanımları, açık hava sınıflarının oluşturulması, hayvan sevgisini içselleştirme, doğada oyun alanları oluşturma, permakültür faaliyetlerini gerçekleştirme ve sağlıklı beslenme gibi birçok alanda bilgi sahibi oldular.

Slovenya’nın başkenti Lübliyana’da çok faydalı deneyimler kazandıklarını ifade eden Sait Faik Abasıyanık Ortaokulu öğretmenleri daha çevreci bir okul kültürü oluşturmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, projeyi gönülden sahiplenen ve destekleyen velilere, öğretmenlere, öğrencilere, okul idaresine teşekkür ettiler.

YASAL UYARI:Haber portalımız 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayınlanmaktadır Yayınlanan fotoğrafların yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan haberler ise, kaynak gösterilmek ve portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

Diğer Haberler

Çok Okunanlar

  1. Bugün
  2. Dün
  3. Bu Hafta
  4. Bu Ay

E-Posta Listesi

Adınız E-Postanız