Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 18 Haziran’da güncellediği "Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar" listesinde Sakarya’dan bir firma da yer aldı. Yapılan denetim ve laboratuvar analizleri sonucunda, Erenler ilçesinde faaliyet gösteren Gökhan Kayar Et ve Et Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’nin ürettiği "Kasap Kangal Dana Sucuk" adlı üründe mevzuata aykırılık tespit edildi.

 

Bakanlık tarafından açıklanan sonuçlara göre, dana sucuk olarak satışa sunulan üründe sakatat (kalp) kullanıldığı belirlendi. Tüketiciyi yanıltan uygulama nedeniyle firma, kamuoyuna açıklanan ifşa listesine dahil edildi.

 

Yetkililer, vatandaşların gıda alışverişlerinde ürün içeriklerini dikkatle incelemeleri ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayımladığı güncel ifşa listelerini takip etmeleri konusunda uyarıda bulundu.