Sakarya’da polis ve savcı yalanıyla bir vatandaşın 2.5 milyon TL’sini dolandıran şüphelilere yönelik Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince İstanbul’da düzenlenen operasyonda 2 kişi yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri tutuklanırken, şahsın Balıkesir’de de 3 milyon TL’lik benzer bir dolandırıcılık olayının faili olduğu ortaya çıktı.

 Adapazarı ilçesinde 4 Eylül 2026 tarihinde meydana gelen olayda, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak bir vatandaşı 2.5 milyon TL civarında dolandıran şüphelilerin peşine düşen Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

Güvenlik ve MOBESE kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, olayı gerçekleştirmek üzere İstanbul’dan Sakarya’ya gelen şüpheliler Ş.F.Y. (19) ve T.D.’yi (33) kısa sürede tespit etti.

Soruşturmayı derinleştiren emniyet güçleri, 23 Eylül 2026 tarihinde İstanbul’da belirlenen 3 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Gerçekleştirilen baskınlarda iki şüpheli de yakalanarak gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

BALIKESİR’DEKİ 3 MİLYON LİRALIK OLAY DA ORTAYA ÇIKARILDI

Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, şüphelilerden Ş.F.Y.’nin aynı yöntemle Balıkesir ilinde gerçekleştirilen yaklaşık 3 milyon liralık başka bir dolandırıcılık olayının da faili olduğu tespit edildi.

BİR ŞÜPELİ TUTUKLANDI, DİĞERİ SERBEST

Emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ş.F.Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheli T.D. ise adli mercilerce serbest bırakıldı.