Sakarya'da, Erenler İlçe Müftülüğü ile Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında eğitimlerini başarıyla tamamlayan 133 öğrenci için Serdivan Kapalı Spor Salonu'nda icazet töreni düzenlendi. Yoğun katılımla gerçekleşen programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da iştirak etti.

 

Reisü'l-Kurra Mustafa Demirkan'ın riyasetinde gerçekleştirilen program, ezan ve sela ile başladı. Hafızların salona girişinin ardından İstiklal Marşı, saygı duruşu ve Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Törene milletvekilleri, belediye başkanları, üniversite rektörleri, il protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile hafız öğrencilerin aileleri katıldı.

 

Programın açılışında konuşan Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık, hafızlık geleneğinin yaşatılmasının büyük önem taşıdığını belirterek, hafızların sayısının artması temennisinde bulundu. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ise örgün eğitimle birlikte hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencileri kutlayarak, bu başarının hem şehir hem de ülke adına gurur verici olduğunu ifade etti.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, programa katkı sunan herkese teşekkür ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hafız öğrencilere selamlarını iletti. Yavuz ayrıca öğrencilerin Cumhurbaşkanı ile bir araya geleceğini söyledi.

 

Sakarya Valisi Rahmi Doğan da yeni eğitim modeli sayesinde öğrencilerin hem akademik eğitimlerini sürdürdüklerini hem de hafızlıklarını tamamlayabildiklerini belirterek, hafız öğrencileri, ailelerini ve eğitimcileri tebrik etti.

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise konuşmasında hafızlığın İslam medeniyetindeki önemine dikkat çekti. Hafızların Kur'an-ı Kerim'i gönüllerinde taşıyan özel insanlar olduğunu vurgulayan Yılmaz, örgün eğitimle birlikte yürütülen hafızlık projesinin akademik başarı ile manevi gelişimi bir araya getirdiğini söyledi. Hafızlığın bir son değil, ömür boyu devam edecek manevi bir yolculuğun başlangıcı olduğunu ifade eden Yılmaz, projede emeği bulunan tüm kurum ve eğitimcilere teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından hafızlığını tamamlayan 133 öğrenciye icazet belgeleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından takdim edildi. Hediye sunumu ve toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle program sona erdi.