SATSO’nun 2026–2030 dönemi meslek komitesi seçimlerine sayılı günler kala, 34. Meslek Komitesi’nde seçim heyecanı artıyor. Sakarya Müteahhitleri Çalışma Grubu çatısı altında Beyaz Liste ile seçimlere hazırlanan Şengözler İnşaat temsilcisi Sezer Şengöz, inşaat sektörünün ortak sorunlarına çözüm üretilmesi ve mesleki dayanışmanın güçlendirilmesi hedefiyle yeni dönem çalışmalarında yer alıyor.

Ekşioğlu İnşaat temsilcisi Murat Ekşi öncülüğünde oluşturulan Beyaz Liste, “Sektörün Ortak Sesi” sloganıyla müteahhitleri ortak hedefler etrafında buluşturmayı amaçlıyor. Sezer Şengöz de sektörün karşı karşıya bulunduğu ekonomik ve yapısal sorunların çözümünde birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekiyor.

Artan inşaat maliyetleri, finansmana erişim, iş gücü ihtiyacı, ruhsat süreçleri ve kentsel dönüşüm gibi konuların sektörün öncelikli gündemleri arasında bulunduğu Sakarya’da, SATSO çatısı altında güçlü bir temsil oluşturulması hedefleniyor. Özellikle deprem güvenliği ve sağlıklı şehirleşme konularında sektör paydaşlarının ortak hareket etmesi büyük önem taşıyor.

19 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilecek seçimler öncesinde katılım çağrısında bulunan Sezer Şengöz, 34. Meslek Komitesi’nde oy kullanma hakkına sahip tüm üyelerin sandığa giderek tercihlerini ortaya koymasının sektörün geleceği açısından değer taşıdığını vurguluyor.

Beyaz Liste kadrosunda yer alan Şengöz, müteahhitlik sektörünün sorunlarının daha güçlü şekilde gündeme taşınması ve ortak akılla çözüm yolları geliştirilmesi hedefiyle seçim çalışmalarını sürdürüyor.