Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Sakarya için verilen “sarı kodlu” uyarının ardından, Sakarya Valiliği de vatandaşlara yönelik önemli bir açıklama yaptı. Yapılan duyuruya göre bayramın ikinci günü kent genelinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

 

Valiliğin açıklamasında, yağışların yarın sabah saat 06.00’dan itibaren etkili olacağı ve akşam 19.00’a kadar aralıklarla süreceği belirtildi. Özellikle bazı bölgelerde yağışın yerel olarak kuvvetlenebileceği ifade edilirken, vatandaşların gün boyunca dikkatli olması istendi.

 

Yetkililer, kuvvetli yağışla birlikte ani sel ve su baskını riskine karşı uyarıda bulundu. Açık alanlarda yıldırım tehlikesinin artabileceği, yerel dolu yağışının ise araçlar ve tarım alanlarında hasara yol açabileceği kaydedildi. Ayrıca yoğun yağış ve kuvvetli rüzgar nedeniyle trafikte aksama yaşanabileceği bildirildi.

 

Bayram tatili nedeniyle yollarda ve açık alanlarda yoğunluk yaşanabileceğine dikkat çeken Valilik, vatandaşların planlarını hava durumunu dikkate alarak yapmalarını ve gerekli tedbirleri almalarını istedi.