Bir haftada 4 genç kalp krizi sonucu hayatlarını kaybetti

20 Mart 2024 - 23:50, Çarşamba
Bir haftada 4 genç kalp krizi sonucu hayatlarını kaybetti
Sakarya'da son bir haftada 4 genç, kalp krizine bağlı nedenden yaşamını yitirdi.

Sakarya'da yaşayan 4 genç kalbine yenik düşerek genç yaşta hayata gözlerini yumdu. Peş peşe gelen bu ölümler, gözleri kalp krizine çevirdi. .

Şehirde ardı ardına yaşanan ölümler şöyle;

Mithatpaşa Mahallesi'nde yaşayan 29 yaşındaki Musa Alkışçı, 14 Mart'ta ailesi ile birlikte iftar yaptıktan sonra odasına geçti.

Ailesi bir süre sonra odada Alkışçı'yı hareketsiz halde buldu. İhbar üzerine eve gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolden Alkışçı'nın hayatını kaybettiği belirlendi. Alkışçı'nın kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

İFTAR SONRASI KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Pamukova Şeyhvarmaz Mahallesi’nde yaşayan 30 yaşındaki  Barış Baran dam16 Mart günü iftar sonrası evde kalp krizi geçirdi. İhbar üzerine gelen 112 ekibinin yaptığı tüm müdahalelere rağmen Baran, kurtarılamadı.

MARKETTE KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Korucuk'ta 18 Mart akşamı markette kalp krizi geçiren 17 yaşındaki Alp Yavuz'da kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi.

HASTANEDE KURTARILAMADI

Korucuk'ta yaşayan 27 yaşındaki Merve Buruk da rahatsızlığı nedeniyle Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gördüğü sırada kalp krizi geçirdi.  Buruk, doktorların tüm müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi.

UZMANLARDAN UYARI

Toplumdaki yaygın kanının, kalp hastalıklarının genellikle ileri yaşlarda görüldüğü yönünde olduğunu belirten uzmanlar,  sigara kullanımı, yanlış beslenme, obezite ve yoğun stres, kalp hastalıklarınının erken yaşlarda görülmesine yol açtığını kaydetti.

Kalp damar tıkanıklığı, aort damarında genişleme, ritim bozukluğu, kalp yetmezliği, doğuştan kalp hastalığı gibi ani ölüme eğilim yaratan durumların saptandığı kişilerde de erken tanı ile ani kalp ölümünün önlenebildiğini belirten uzmanlar, kalp sağlığı açısından düzenli kontroller yaptırılarak bu katastrofik sonuçların önüne geçilebildiğini bildirdi.

Nadir görülen ailesel geçişli genetik hastalıkların da sağlıklı genç bireylerde ani ölüme neden olabildiğinin unutulmaması gerektiğini ifade eden uzamanlar, yüksek riskli hastaların elektrokardiyografi, kalp ultrasonu gibi çeşitli tanısal yöntemlerle saptanabildiğini, özellikle yakın akrabalarını beklenmedik ani ölümlerle kaybedenlerin bir kardiyoloji merkezinde değerlendirilmelerinin büyük önem arzettiğini belirtti.

YASAL UYARI:Haber portalımız 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayınlanmaktadır Yayınlanan fotoğrafların yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan haberler ise, kaynak gösterilmek ve portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

Diğer Haberler

Çok Okunanlar

  1. Bugün
  2. Dün
  3. Bu Hafta
  4. Bu Ay

E-Posta Listesi

Adınız E-Postanız